Zand – drieluik

cover van Paperback “Zand”
Paperback “Zand”

ZANDdrieluik  is een verzamelbundel van drie onafhankelijke novellen waarvan de som meer is dan het geheel der delen. In 2014 – 2015 verscheen dit boek bij uitgeverij Pamac, een kleine uitgeverij die in 2015 ophield met haar bestaan.Binnenkort verschijnt de heruitgave van dit boek bij Brave New Books.

Christopher Box*

Een onafhankelijke choreografe, op reis in het zuiden van Marokko, ontmoet de veel jongere Christopher Box, een Engelsman die na een keurige en saaie jeugd aan zijn volwassen leven begint en er naar hunkert om de wereld te verkennen. Zijzelf, verzadigd van het vrijblijvende experimenteren in het leven en de danskunst, is op zoek naar rust en stabiliteit. Zij wordt verliefd op de jongere Christopher, maar ontdekt gaandeweg dat zij hem moet loslaten.

*Deze eerste novelle staat op zichzelf en kan goed onafhankelijk van het tweede en derde verhaal gelezen worden in een ebook-versie. Er is ook een luisterboek van Christopher Box.

Nacht van de kodiakbeer*

In ‘Nacht van de kodiakbeer’ staat de enerverende vriendschap van twee vrouwen centraal. Adriënne is wat kleurloos en onzeker, maar wil zich ontwikkelen tot scenarioschrijfster. Zij ontmoet Janine, een hartelijke filmregisseuse met een uitbundige leefstijl. Aanvankelijke steun en vertrouwen maken langzaam plaats voor irritatie en ambitie. Uiteindelijk, gedurende een nacht op het strand, vindt er een confrontatie plaats.

* Deze tweede novelle staat op zichzelf en kan goed onafhankelijk van het eerste en derde verhaal gelezen worden in een ebook-versie.


Par-Douce*

Het leven van Adriënne verloopt weinig bevredigend. Ze beseft dat ze het roer moet omgooien, maar het lukt haar niet om duidelijk een richting te kiezen die haar voldoening schenken kan. Wanneer haar werkomstandigheden in Par-Douce veranderen, neemt haar onvrede toe, wat leidt tot botsingen met haar omgeving. Door een aanvaring met Christopher leert ze om over de schaduw van het verleden heen te stappen en zich weer te openen, zodat haar leven een nieuwe wending nemen kan.

* Deze derde novelle staat op zichzelf en kan goed onafhankelijk van het eerste en tweede verhaal gelezen worden. In deze novelle komen de verhaallijnen van de voorgaande delen samen. Ook van deze novelle is er een ebook versie.

Recensies:
schrijverspunt.nl – “…aan te raden voor iedereen die eens iets anders dan anders zou willen lezen”
boekenbijlage.nl – “…Gillissen een vlotte stijl, waardoor het boek gemakkelijk leest”
bezetenboeken.nl -“De prettige schrijfstijl zorgt ervoor dat je je verdiept in het verhaal en meeleeft…”