Terugblik op 2020, plannen voor 2021: de KASTELEINTJES en DE WERELD VAN KNOEBELTJE HOBBELDEBOB 

2020 was me een jaartje wel, voor iedereen natuurlijk en dus ook voor mezelf. Veel werkafspraken binnen het trainingsacteren werden geannuleerd of moesten worden verzet. Dat bracht gedoe en stress. Thuiswerken via zoomsessies werd het alternatief, privé-afspraken met familie, vrienden en bekenden lukten bijna niet meer. Een reis/vakantie naar het buitenland ging eveneens aan mij voorbij. 
Maar ikzelf en ook de dierbaren om mij heen werden (tot nog toe) niet besmet door het Coronavirus. En dat is natuurlijk veel waard! Met het vaccin in 2021 in het vooruitzicht hoop ik, net als vele anderen, op een beter jaar.
Het grootste, zeer onverwachtse verlies overkwam mij en mijn dierbare in de staart van het jaar: iedereen die mij kent weet dat ik een kattenliefhebber ben. Op 18 december j.l. overleed totaal plotseling, na een zeer bizar ongeval, onze lieve, lieve kater en huisgenoot Juung. Gelukkig heeft hij niet, of slechts heel kort, geleden. Het is nog maar vers, we zijn aangeslagen en we proberen het een plaatsje te geven.
 
Wat mij afgelopen jaar erg verheugd heeft was dat er opnieuw een toenemende belangstelling is voor mijn E-books en luisterboeken! Dit is natuurlijk fijn en ik hoop dat ook in het nieuwe jaar lezers/luisteraars mijn werk weten te vinden. 
Er zijn in 2020 een aantal projecten gerealiseerd die op stapel lagen, maar toch is ook het een en ander blijven liggen. Zo moet de audioversie van PAR-DOUCE, de derde en laatste novelle van ZAND-drieluik, nog in productie worden genomen. Van MEISJE VAN METHUSALEM zijn nog maar enkele verhalen ingesproken; de voice-over opnames moesten -door Corona en technische vernieuwingen- worden uitgesteld tot in 2021.
Een aantal andere projecten zijn wel afgesloten: 
onlangs is de Duitse vertaling van SNAP JIJ DAT NU..?..?! verschenen onder de titel: ALSO, VERSTEHST DU DAS..?! De ebookversie is inmiddels sinds eind november verkrijgbaar in webshops en bij diverse abonnementenservices, zoals bv. bij de Koninklijke bibliotheek. 
Ook zijn de drie verhalen van de kattenreeks:
DE KATTENMARS,
HET KATTENPLAN,
DE KATTENSTAD nu helemaal voltooid en zowel de luisterboeken als de E-books zijn door Xpath-Design halverwege 2020 allemaal (opnieuw) gepubliceerd.
Afgelopen jaar heb ik de eerste 6 delen van DE WERELD VAN KNOEBELTJE HOBBELDEBOB ontworpen en afgerond. Ze zijn goedgekeurd en zullende loop van komend jaar verschijnen, ook weer in ebookversie/luisterboek. 
Xpath Design heeft eveneens besloten om in 2021 meer aandacht te gaan schenken aan het korte verhaal. Binnenkort verschijnt het eerste deel van een nieuwe reeks de ‘KASTELEINTJES’. Hierover meer in de berichtgeving volgend jaar.
 
Ik wens mijn vrienden/ de bezoekers van mijn site/ de lezers van mijn werk EEN GOED, GEZOND EN GELUKKIG 2021. Laten we elkaar ‘live’ ontmoeten in betere omstandigheden of ‘digitaal’ via het geschreven of gesproken woord. Laten we open naar elkaar blijven en over onze (eventuele) verschillen heen stappen door elkaar beter te leren kennen in respectvolle dialogen.
 
Logo schrijfster Yvonne Gillissen