TERUGBLIK en AFSCHEID van 2022:

Was het een leuk jaar? Dit kan ik niet van harte beamen. Zeker, er waren mooie en goede ontwikkelingen in en op mijn werk als (trainings)actrice en als schrijver. Er waren voldoende klussen en ik mocht mooie rollen spelen in uiteenlopende sessies. Dat was regelmatig hard werken maar daarvan heb ik meestal genoten. Over mijn werk als schrijver ben ik evens tevreden: er is gestaag een toenemende belangstelling voor mijn verhalen en over de vertalingen van een aantal kinderboeken voel ik mij verheugd. De banden met een aantal mensen om mij heen hebben zich verdiept – altijd fijn! Al met al zaken waar ik tevreden op terugkijk. 
Toch is de ‘gevoelswaarde’ van 2022 niet zonder meer positief. Het was ook een verdrietig jaar – het overlijden van dierbaren om mij heen heeft er goed ingehakt. Er was ook bijzonder veel stress en onrust op diverse andere terreinen die veel energie hebben gekost om e.e.a. weer in goede banen te leiden. Er was ‘altijd wel wat’ en af en toe kreeg zelfs een moedeloosheid bijna de overhand wanneer er in moeilijke, langdurige situaties geen enkele vooruitgang te bespeuren viel. De ontwikkeling in de wereld, de klimaatcrisis, de oorlog in Oekraïne en al het andere nieuws dat via de media de huiskamer werd binnengeslingerd hebben eveneens de ‘beleving’ van afgelopen jaar bepaald. Kortom: het was een jaar waarover ik mijn schouders ophaal. Maar het kan natuurlijk ook niet altijd een jubelend feest zijn. Dat hoeft ook helemaal niet, want zo is het leven nu eenmaal. 
Wat het nieuwe jaar gaat brengen is natuurlijk nog ongewis. Een aantal zaken, die wat het schrijven betreft in de eerste periode wellicht gerealiseerd gaan worden, staan op de planning: 
het tweede deel van de serie De wereld van knoebetlje Hobbeldebob- ‘de eendjes’ zal wellicht in januari gaan verschijnen als ebook. De Engelse en Duitse vertalingen volgen later. Inmiddels begint de voltooiing van het eerste deel van de nieuwe novellenserie voor volwassenen zich te voltrekken. Indien Xpath Design het publicabel acht, zal het eerste deel in de eerste helft van 2023 verschijnen. 
Onderstaand de publicaties van 2022 nog eens op een rijtje. Fijn dat deze plannen gerealiseerd zijn, ik ben er heel blij mee! Dank aan Xpath Design die dit voor zijn rekening heeft genomen en dank aan de lezers die mijn werk zijn gaan volgen.
Rest mij te zeggen: tot in het nieuwe jaar!
Voor iedereen een goede gezondheid en de allerbeste wensen in 2023!
 
 
Cover De nar en het zuurCover Ebook Knoebeltje Hobbeldebob deel 1 Een huisje bouwenCover Woodsy DapplefluffCover-KHB-1-Duits-Epub